donderdag 13 november 2014

Een drukte van belang....
Intussen werd in  Chaguite Grande het bed afgeleverd voor Marbeli, een bed met een speciale uitvoering waarbij de deur in twee stukken kan geopend worden wegens de kleine ruimte.
Ook het driehoekstoeltje van Katerin is klaar, ik laat de eer over aan Eduardo om door de modder te ploeteren om het stoeltje te bezorgen. 

Op zoek naar een fietsroute voor MoNiCare komen we voor verrassingen te staan. In enkele minuten wordt een rustig kabbelende beek omgetoverd in een kolkende rivier. Er zit niets anders op dan te wachten om over te steken tot het water weer gezakt is. 
En we hebben hard gewerkt in de kinézaal!
Boven de grote behandelingstafel werd een grote spiegel geplaatst, de kinderen zijn heel enthousiast als ze zichzelf in de spiegel bezig zien, in de meeste huizen is immers geen spiegel te bespeuren, één van de dingen die ons meteen opviel toen we hier begonnen te werken.
Ashly, Bayron en Valeska genieten als ze hun zelf in de spiegel zien. 


We hebben leuke decoraties kunnen laten aanbrengen in de kinézaal.
Het hele kiné project werd gerealiseerd met hulp van WICO campus TIO Overpelt, voorlopig is onze huisschilder de T vergeten, maar die volgt nog. 
De staplanken staan klaar, nu nog riemen en gespen vinden.
Vladimir had wel wat protest toen hij op de Staplank werd gezet, maar toen we hem bij de waterbak schoven en wat schuim maakten was hij alles zo vergeten. 


Alder is bij de dokter geweest voor medicatie. Zijn hele mond is ontstoken door een abces.
Alder heeft samen met papa twee uur gelopen om tot in Terrabona te geraken.
Hij krijgt medicijnen mee en kan volgende week in de kliniek van Prosalud in Darío zijn tand laten trekken.En we houden het weer niet droog . De grote brug naar Terrabona is nog steeds niet klaar.
Onze bezoekers, mensen van Overpelt kijken hun ogen uit als de kleine rivier van
 's morgens op een paar uur omgetoverd is in een kolkende rivier. We ontvangen het droevige van het overlijden van Felix Pedro . Op weg te paard, naar het medisch centrum van Terrabona, is hij stilletjes heen gegaan. Een grote schok voor de mama, ze zouden in Terrabona overnachten om donderdag naar de kiné te komen, waar ze met zoveel plezier naartoe kwamen. Helaas is Felix onderweg overleden. We zullen hem nooit vergeten, het dappere ventje met een ernstige spierziekte.  
Ondertussen zijn we nog bij Familias Especiales geweest, en ja hoor, we hadden geluk we konden twee rolstoelen laten aanmeten en meenemen. Foto's van de kindjes in de rolstoel konden we niet nemen, we moesten overhaast met Doribel vertrekken, ze was over agressief en de mama kreeg het erg te verduren. We betaalden bus transport zodat de andere ouders op hun gemak terug naar huis konden. 

We zijn inmiddels twee keer naar de psychiater geweest met Doribel, en de medicijnen doen hun werk. Doribel is kalm, mama is voorlopig van de klappen verlost.

In Terrabona laten we het bed aanpassen van een jonge dame met het Down syndroom.
We houden een vergadering met het Comité de Padres de Familias en het ziet er naar uit dat elk van deze groep hun steentje wil bijdragen aan het programma van Corazones Unidos. We staan in ieder geval al een stuk verder als vorig jaar.
Onze laatste reis naar Los Pipitos in Managua hebben we afgesloten met een bezoekje aan het meer van Managua. Ouders en kinderen konden even genieten, en het dagelijkse leed een beetje vergeten.
Milagro, een meisje van vijf jaar zorgt dagelijks voor mama, die alleen haar hoofd kan bewegen.
We hebben mama een rolstoel laten aanmeten, hopelijk kunnen een paar buurvrouwen helpen om haar af en toe in de rolstoel te zetten. We hebben van mama geen foto genomen omdat we dit te gênant vonden voor de mevrouw, die verstandelijk heel goed bij is.
Wat zou het fijn zijn mocht Milagro op steun van het Fans project mogen rekenen in de toekomst zodat de kleine meid naar school kan. 
We zijn heel druk bezig geweest voor MoNiCare, de fietstocht voor zij die dat nog niet wisten.  Volg alles ook op www.monicare.be en ook via deze blog.
Op de terugweg van Granada kwamen we schrijnende taferelen tegen, gevolg van de felle regens welke nu trouwens voorbij zijn.
De wegen zijn fel veranderd tov een paar maanden geleden, soms is er helemaal geen weg meer en lopen we tegen de muur!

Gisteren hebben we de laatste rit nog wat bijgestuurd, vandaag doet Gerard nog een aanpassing aan de oude ambulance voor het fietsenvervoer.

En nu maar hopen dat die fietsen eindelijk worden vrijgegeven door de douane.
Iedereen van hoog tot laag is ingeschakeld, we doen al het nodige om de mensen op de fiets te krijgen, we zijn bezig met Nica fietsen te huren, om indien nodig onmiddellijk te kunnen inzetten.
Men is nu bezig met het in orde brengen van de fietsen.

Hopelijk komen de fietsen ten laatste morgen vrij, ze moeten nog allemaal gemonteerd worden, de tour begint maandag, dus allemaal duimen !We sluiten af met enkele sfeerbeelden!


Hoe hoger hoe droger!

Is dat uwe meter, of de mijne ? Hoeveel electriciteit heb ik deze maand verbruikt?

Verjaardag van Karla en Pilar, "Sopa gallina India", en het wordt hier echt eerlijk verdeeld!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten