zondag 23 november 2014

Dag 9 :
Vandaag een dag zonder projectbezoeken , een dag met andere intenties, misschien wel de dag  van de misverstanden.
We maakten de verplaatsing van Sébaco naar Matagalpa een op eerste zicht simpele verplaatsing van 25km, doch de chauffeur chicco , altijd in de mood voor een grapje, ging in de ochtend er vandoor met onze bagage, waardoor het personen transport moeilijk, zelf problematisch werd. Er werd een tekort aan zitbareplaatsen gecreëerd door zijn solo-slim actie. Het nemen van openbaar vervoer was de enige optie om alsnog tijdig in Matagalpa te arriveren. Al wachtende langs de "Panamericana-weg" kwamen we  tot het besef dat het zondag was. Op deze rustdag rijden een pak minder  bussen, dus toch maar gewacht op de pick-up en met zijn allen  achter het bakkie in , in onze traditionele blauwe smurfen pakjes. We waren een bezienswaardigheid op zich. 
Aangekomen in Matagalpa, werd door Gerard , geheel in zijn eigen stijl de opties van de dag toegelicht. De keuze was eenvoudig fietsen of niet fietsen. 
Niet fietsen was synoniem voor een stadsbezoek. Matagalpa is namelijk de hoofdstad van de koffie bonen productie, met een mooie kathedraal, en de nodige shopping mogelijkheden.
Dit voorstel werd door een overwegend vrouwelijke minderheid gesmaakt.
De andere optie, nl fietsen, was opnieuw over een licht glooiend parcours, met zachte heuveltjes en voornamelijk lange afdalingen. Ofwel heeft Gerard visus problemen , ofwel is de interpretatie van een heuveltje toch wel een rekbaar begrip. We dienen in de toekomst hierover met Gerard onder vier ogen toch eens van gedachten te wisselen, om zeker de komende dagen alle misverstanden te vermijden. 
's middags konden we lunchen , bij een lokaal iemand in de achtertuin. zeer aangenaam en lekker. Tortilla met hand-Made gezouten koeien kaas, als dessert annanas en watermeloen. 
De drank werd bedeeld door Chico, van uit de grote bidon gevuld met vruchtensap.
Hij diende tevens het voorwiel van de Toyota te vervangen wegens een lekkeband.
Dit was de aanzet tot een opeenvolging van lekke banden bij de fietsploeg , in totaal en zevental.
Om 17 u , lokale tijd , waren de stadsbezoekers en fietsers weer met elkaar herenigd in het hotel "la pradera". 
Nog voldoende tijd om met zijn allen een koffietje gaan drinken in Matagalpa, en later in het restaurant, verbonden aan het hotel, het avond maal te nuttigen.
Vermoeid kijken sommigen uit naar hun bedje, doch anderen opteren om met lokale barman toch nog een babbeltje te slaan in hun beste Spaans

Geen opmerkingen:

Een reactie posten