zaterdag 22 november 2014

Dag 8 : 
We zijn gestart met een calorierijk Nicaraguaans weekend ontbijt, nacatamales genoemd.
We gaan op weg met de fietsen op de wagen richting Las Pilas ons vertrekpunt voor onze fietstocht richting Terrabonna. Nog even een groepsfoto voor het vertrek.
Onze tocht blijkt vandaag een echt avontuur. Een  hoogstaande rivier zorgt voor de nodige verfrissing en plezier. Met natte voeten en plaatselijke taferelen hebben we heel wat indrukken kunnen opdoen. Met angst zien we een bus vol kinderen de rivier oversteken en beseffen dat dit normale taferelen zijn. Kort na de rivier komt de bus weer in moeilijkheden en wordt met steun van omstaanders en stenen verder op weg gezet.
Aangekomen in Terrabonna brengen we een bezoek aan de lagere school waar een project werd opgezet "drinkwater voor schoolkinderen".
Daarna de middelbare school waar een podium werd voorzien.
Na een voortreffelijk middagmaal gaan we op weg met Dr. Toon. Genietend van het mooie landschap bezoeken we verschillende gezinnen. Het zijn gezinnen met gehandicapten en tbcpatienten. Weer staan we versteld van de toewijding en hulp die de organisatie biedt aan deze mensen zoals een nieuwe buitenkeuken, een bed, dak, ......
Verder fietsen we langs een afgelegen dorpje met een plaatselijke apotheek. Dr. Toon vertelt met veel toewijding hoe zulke plaatselijke apotheken werden opgericht. Door het sociale karakter en hun locatie kunnen mensen uit afgelegen bergdorpjes aan democratische prijzen medicatie en eerste hulp ontvangen.
Als toetje van de dag kregen 2 groepsleden de mogelijkheid om hun FANS kindje te bezoeken. Weerom een geweldige ervaring.
Tot slot een overheerlijke maaltijd na een pittige tocht. Tot morgen 😀


Geen opmerkingen:

Een reactie posten