zaterdag 29 november 2014

Que le vaya bienBeste vrienden,

MoNiCare 2014 is achter de rug, nu even op adem komen en nog nagenieten van de belevenissen.
Vol bewondering voor jullie prestaties is dit ook voor ons een onvergetelijk avontuur geweest.

Het geduld dat jullie soms moesten opbrengen, de onderdompeling in de Nicaraguaanse cultuur, bezoeken aan de projecten, de leefomstandigheden van de arme bevolking, jullie kunnen er nu echt van meespreken.

Het interpreteren (-: maar ook het verwerken van hoogtemeters, afstanden, glooiingen, relatief vlak, licht hellend tot scherpe stijle beklimmingen, modder en water, het heeft allemaal de nodige energie gekost.
Toch toegeven dat dit de algemene mentale en fysieke conditie flink heeft aangescherpt.
Jullie hebben vleugels gekregen.... en scheren binnenkort met hoge snelheid door het Belgisch winterlandschap, geen enkele beklimming is nog te zwaar, dat is zeker.

Dat om hier te fietsen ook veel vocht nodig is! De cijfers liegen er niet om.
Zo dronken jullie met zijn allen ongeveer 700 liter water, 170 liters frisdrank, maar ook sloten Toña (= een begrip in Nicaragua wanneer men over een lekker biertje spreekt) maar die gegevens hebben we niet bij de hand, hiervan zijn we op een bepaald moment de tel kwijt gespeeld (-:
Sommigen hadden zelfs ook ingezien dat Flor de Caña (rum van een uitzonderlijke kwaliteit) ook een goede dorstlesser blijkt te zijn....

De tweewielers staan hier nu in de tuin gestald, eenzaam als achtergelaten genotsmiddel, volgende week worden ze opgepoetst, geolied en opgeborgen, wachtende op een volgende tour, "MoNiCare 2015"

Waar is mijn fietstasje, heeft iemand mijn handschoenen gezien, ik geloof dat ik mijn bril hier gelegd heb, kan je voor mij een crèmeke kopen, mijne rugzak is er precies niet bij, in welke camionette zit mijn drinkbus, heeft nog iemand anti-muggenmelk.....We zullen het missen! (-:

En, we hebben niet kunnen wachten, alle gekleurde kerstbolletjes zijn reeds opengemaakt, we hebben genoten van jullie reacties, dikke Merci!

Aan iedereen Fijne Feestdagen toegewenst, en wie weet komen we elkaar nog eens tegen, hijgend en puffend op een of ander "licht glooiend" landwegeltje...

PS.
We hebben ook nog enkele actiefoto's die we jullie niet willen onthouden.


Adiós y que le vaya muy bien!

Rina en Gerard


Geen opmerkingen:

Een reactie posten