zaterdag 11 mei 2013

Fin de semana


Darío, 11 mei

Het is weer 'fin de semana', de tijd vliegt. 
Zo snel zelfs dat we de indruk krijgen dat we tijd tekort gaan hebben om alles wat reeds in gang gezet is, en wat nog op de To Do-lijst staat af te kunnen werken. Reden genoeg dus om eens na te denken om wat langer te blijven.
In samenspraak met de organisatie hier en in België en in overleg met het thuisfront hebben we beslist om er nog een half jaar aan vast te breien.
We blijven dus normaal gezien nog tot midden december 2013.

Ondertussen gaat hier alles gewoon door, hetzij op een andere manier dan bij ons. 
Voor westerse begrippen soms moeilijk te begrijpen dat sommige zaken hier niet altijd vanzelfsprekend zijn, en niet vlugger vooruit gaan. 
De manier van werken en de infrastructuur speelt hier in een belangrijke rol. 
Het politieke klimaat is hier ook erg verschillend met dat van bij ons, de meeste organisaties en instanties zijn sterk gepolitiseerd.
Alle acties die we opzetten moeten best op voorhand besproken worden met de verschillende instanties en ministeries. 
Toch blijft het belangrijk om samen te werken om als organisatie de weg vrij te hebben om de hulp (het geld) op de juiste plaats te krijgen.
Het blijft boeiend om mee te zoeken naar oplossingen om op een zo goedkoop mogelijke manier de best mogelijke hulp aan te kunnen bieden.

Regelmatig kunnen we rekenen op de ervaring en het netwerk van Dr. Toon en zijn medewerkers om de weg te vinden naar bepaalde instanties die bepaalde zaken gratis ter beschikking stellen, na doorverwijzing van een arts. 
In Trinidad kunnen we bijvoorbeeld terecht voor protheses, in Matagalpa voor aangepaste rolstoelen. Het probleem is dat de mensen het vervoer naar deze werkplaatsen niet kunnen betalen. Corazones Unidos kan hier een handje helpen door te zorgen voor het vervoer.

Het regenseizoen staat voor de deur en dat betekent dat we stilaan eens gaan uitkijken voor aangepaste regenkleding en rubberen ' bottas', volgens kenners een must voor op de motor.
Bijkomend betekent dat ook dat alle bouwvakactiviteiten stilaan moeten worden ingepland, vooral de buitenwerkzaamheden, ramplas, sanitaire voorzieningen. 
We zijn bezig met deze werkzaamheden in kaart te brengen.

Andere werkzaamheden, het maken van aangepaste bedden, kiné materiaal en eventueel aangepaste stoelen staan ook nog op het programma.

Deze week, geen foto's, wel een paar dagen in "de campo" geweest maar we hebben ook  nogal wat tijd doorgebracht op kantoor, daar kun je niet altijd de boeienste foto' maken hé!Geen opmerkingen:

Een reactie posten