zaterdag 6 juli 2013

Een paar dagen verplichte platte rust.....


Dario, 6 juli 2013

Weer een tijdje geleden, maar we zijn er nog.
Na een paar dagen platte rust is Gerard weer van de partij. Er heerst een soort virus van diaree, overgeven en maagpijn waar je moeilijk van verlost geraakt.

De laatste weken hebben we vooral gewerkt voor het kiné project, gesponsord door Wico TIO Overpelt.
Nadat het aangekochte speelgoed een grondige ontsmettingsbeurt heeft ondergaan, en de rekken in elkaar werden gezet, konden we het eerste materiaal reeds installeren.
De matrassen en kussens zijn klaar en bekleed met frisse kleurtjes, zoals ze dat hier graag hebben.
Onder ruime belangstelling, vooral onder de indruk van de kleuren, wordt de Bobathbal meteen uitgeprobeerd.
De deuren worden van nieuwe sloten voorzien, zodat alles goed bewaard kan worden.
Volgende week beginnen we aan de poort, zodoende kan de kinesist ook onder de overdekte patio werken waar de grootste toestellen komen te staan.

Ondertussen staat ook de eerste toiletstoel te wachten onder het terras om vervoerd te worden. Hij is verstelbaar en kan ook als gewone stoel gebruikt worden.

Afgelopen zaterdag hadden we een afspraak met een oogarts van Matagalpa.
17 kindereren kregen een grondig oogonderzoek, negen hebben een bril nodig, enkele kinderen worden doorverwezen naar Managua en de rest heeft enkel oogdruppels of vitamientjes nodig.

Ook waren we twee dagen op stap met Don Angel, verantwoordelijke van het Fans project.
Deze keer was het de beurt aan La Ceiva, Bonete, en San Agustin.

Ondertussen hebben de boeren veel werk, er wordt dagelijks hevig gesproeid met pesticiden, een masker wordt helaas niet gebruikt.
Er vliegen duizenden vlinders, voor ons een mooi gezicht maar helaas betekent dit ellende voor de boeren, de larven vreten de oogst op.
De mensen zijn content, geregeld een fikse bui garandeert een goede oogst. De heuvels zijn bezaaid met maïs en ook de bonen staan er goed bij, een mooi gezicht vergeleken met de dorre bruine vlaktes een maand geleden.

Morgen, zondag gaan we met 6 families naar La Trinidad voor röntgenfoto's en onderzoeken. We hopen op tijd terug te zijn want er is een groot paardenfestival in Darío met parades door de straten.Heel goed nieuws uit Overpelt!!


Even uitproberen, sommige mensen kunnen niet wachten!!

Het prototype, hier en daar nog wat bijschaven
en de productie kan van start gaan.
Dra. Valdiva in actie...
Geen opmerkingen:

Een reactie posten