maandag 10 juni 2013

Wico Campus TIO Overpelt, ''MUCHAS GRACIAS''


Dario, 9 juni 2013

Op zaterdagmorgen nemen we materiaal mee voor de baño van Rogelio.
Hier is men al druk bezig met de eerste steenlegging. De bekisting van de rampla kan ook al worden verwijderd en alles begint vorm te krijgen

De schoenmaker uit Matagalpa gaat met ons mee naar Terrabona.
Hier worden de orthopedische schoenen van 13 kinderen aangemeten.

De baño van Ramon begint stilaan vorm te krijgen, niettegenstaande de felle regenbuien heeft de aannemer flink week geleverd.

Maandag een pechdag, ik lig ziek te bed met hevige maagkrampen. Na wat kantoorwerk vertrekken Armando en Gerard richting Terrabona. Ze komen in een hevige regenbui terecht, kunnen niet meer over de laatste rivier met de moto.
Gelukkig is Dr. Toon in Darío en kunnen de twee verzopen katten door de chauffeur worden opgehaald, de motor moeten ze achterlaten.
Het is stikdonker als de mannen door het water moeten, hand in hand om niet meegesleurd te worden. Blij dat ik even ziek was, ik had sowieso een natte broek gehad.

De banden van de jeep zijn echt aan vervanging toe. In het regenseizoen heb je echt meer grip nodig op de weg, dus hebben we een afspraak in een garage in Matagalpa.

Verder deze week de halfjaarlijkse vergadering met Prosalud, met een heerlijk etentje achteraf.

De afspraak op donderdag met de schoenmaker wordt uitgesteld naar zaterdag. De brave man heeft drie paar schoenen vergeten te maken. We annuleren weer alle gemaakte afspraken met de families.

Op vrijdag rijden we met de kinesist naar Managua. Dankzij een bezoek aan het ziekenhuis waar Edwardo gewerkt heeft krijgen we een adres om tweedehands kine materiaal te kopen. We slaan onze slag en kopen prachtig tweedehands educatief speelgoed voor de kinézaal. 
Ook kunnen we in Managua ons visum weer met drie maanden verlengen, wat een geluk!
Onderweg naar huis wordt ons een miereneter aangeboden, de soep schijnt een lekkernij te zijn maar we stellen deze degustatie toch nog even uit en proeven liever een verse cocosnoot.

Op zaterdag bezoeken we verschillende werkplaatsen in Matagalpa om prijsoffertes te bekomen voor het maken van diverse kussens en matrassen voor de kinézaal.
Volgende week ontvangen we de definitieve prijzen zodat ook dit in gang kan worden gezet.

TIO Overpelt .....de eerste stap is gezet, dank zij de opbrengst van TIO on stage kunnen we aan de slag en proberen we een volledige kinézaal in te richten!
We houden u op de hoogte, maar alvast
EEN DIKKE PROFICIAT EN MUCHAS GRACIAS
aan Directie, alle leerlingen en leerkrachten van campus TIO Overpelt, namens Corazones Unidos voor uw spontane inzet!

Ook halen we de schoenen op bij de schoenmaker en bezorgen ze aan de families, een project van Corazones Unidos.
De schoenen van Bayron werden gesponsord door goede vrienden, een dikke mercie.
We zijn vertrokken om zeven uur 's morgens en terug thuis om acht uur 's avonds, moe maar voldaan!  Ook Armando heeft er al een paar vrije zaterdagen opzitten, maar is gelukkig en zegt dat we zeker allemaal "in den hemel komen" allé onze toekomst is tenminste verzekerd!

Ondertussen verandert de natuur en het wordt elke dag een beetje groener. De eerste bonen beginnen te kiemen, de mensen in de bergen hebben weer werk, dankzij de
dagelijkse stortbuien met fel onweer, ook dit moet je ook meegemaakt hebben!Eindelijk water, de natuur komt tot leven

Een stevige fundering voor weer een mooi project
Door de regendruppels heen,de baño voor RamonTweedehands speelgoed uit deVerenigde Staten
zo goed als nieuw.


Even geduld a.u.b.
Wie het schoentje past.....Geen opmerkingen:

Een reactie posten